Naaitechnieken

Basistechnieken

Wil je de beheersing van naaitechnieken opfrissen? Of wil je een goede basis om zelf mee verder te kunnen? Dan is deze cursus ideaal voor jou. In zes weken word je wegwijs op je naaimachine en leer je de meest gebruikte technieken zoals ritsen inzetten, knoopsgaten maken, biaisband verwerken en nog veel meer. Aan het einde van de cursus heb je een lesboek en portfolio waarmee je thuis aan de slag kan. Je vindt ook 6 leuke projecten in het boek om je skills meteen in de praktijk te brengen.

Duur: 6x 2 uur
Prijs: 120 euro inclusief lesboek en exclusief materiaal
Groepsgrootte: 3 tot 7 personen

 

Verken je naaimachine

Heb je een nieuwe naaimachine en wil je er snel mee aan de slag? Of heb je al jaren een naaimachine staan, maar kom je er niet zo goed uit hoe die werkt? Samen gaan we jouw naaimachine verkennen. Aan het eind van de workshop weet je hoe je een spoeltje maakt, hoe je de machine moet inrijgen en instellen en waar alle steken voor dienen.

Duur: 1x 2 uur
Prijs: 25 euro
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen

 

Verken je lockmachine

Met een lockmachine kan je naden prachtig afwerken  en het werkt lekker snel. Maar soms is het ook wel lastig met inrijgen en instellingen. En wat kan je er nog meer mee, behalve naaien en afwerken tegelijk? Daarmee gaan we aan de slag in deze korte workshop.

Duur: 1x 2 uur
Prijs: 30 euro
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen

 

Spoedcursus ritsen en knoopsgaten

Veel mensen hikken er tegenaan: (blinde) ritsen inzetten en knoopsgaten maken. Heb je al vijf rokjes bijna af, maar kan je jezelf er niet toe zetten de ritsen in te naaien? Of ben je bang je perfecte mantel te verpesten met knoopsgaten? Wij gaan samen uitgebreid oefenen in deze spoedcursus, zodat je voor deze technieken nooit meer je hand hoeft om te draaien.

Duur: 1x 2,5 uur
Prijs: 30 euro exclusief materiaal
Groepsgrootte: 3 tot 6 personen