Patroontekenen

Patroontekenen

Een goed patroon is de basis van elk mooi zelfgemaakt kledingstuk. Als je toch je eigen creaties maakt, wil je natuurlijk ook dat ze perfect zitten. 

Patroontekenen: module rokken

In zes lessen leer je verschillende rok patronen maken voor bijvoorbeeld een cirkelrok, kokerrok en a-lijnrok. Ook ga je aan de slag met een proefmodel en leer je aanpassingen maken naar pasvorm. Docent: Anna Treurniet

Duur: 6 lessen van 2 uur
Prijs: €139,00 (incl. studio metermaatje en werkmap)
Groepsgrootte: 4 tot 8 personen

Patroontekenen: vervolg modules

Samen met Anna ben ik vervolgmodules voor patroontekenen aan het ontwikkelen. Daarin leer je jurken, mouwen, blouses, kragen en broeken maken. Zodra hier meer over bekend is, lees je het op de site.

Patronen aanpassen: van radarpatroon naar persoonlijke pasvorm

Je gaat beginnen met een bestaand patroon, maar wacht eens: volgens de maattabel liggen je heup- en taille wijdte mijlenver uit elkaar. Of nog erger: dat fantastische patroon is er helemaal niet in jouw maat. Dat is voortaan geen probleem meer! Want tijdens deze workshop leer je meermatenpatronen helemaal aanpassen op je eigen pasvorm. Ook gaan we kijken hoe je patronen kan combineren en naar je eigen smaak kan aanpassen. Na het volgen van deze cursus kan je onbeperkt je eigen creaties maken aan de hand van radarpatronen.

Duur: 3 lessen van 2 uur
Prijs: 65 euro
Groepsgrootte: 4 tot 6 personen

Patroon aanpassen: verkort

Weet jij niet welke in welke maat je jouw patroon moet tekenen? Of val je niet binnen één maat van de maattabel? En zit daardoor je zelfgemaakte kleding niet goed? In één les leer je al de basis van het patronen aanpassen. Zo kan jij goed uit de voeten met patronen uit de Knipmode en Burda.

Duur: 2,5 uur
Prijs: 30 euro
Groepsgrootte: vanaf 3 personen

2 gedachten over “Patroontekenen”

Reacties zijn gesloten.