Patroontekenen

Een goed patroon is de basis van elk mooi zelfgemaakt kledingstuk. Als je toch je eigen creaties maakt, wil je natuurlijk ook dat ze perfect zitten. Deze twee workshops bieden voor elke naaister wat wils.

 

Patroontekenen: creëer je eigen basiscollectie (deel 1)

In deze workshop ga je zelf een aantal patronen tekenen om zo je eigen basiscollectie samen te stellen. In deel 1 ga je aan de slag met patronen voor verschillende rokken, een stretch jurk en variaties daarop.

Duur: 5 lessen van 2 uur
Prijs: 115 euro (incl. studio metermaatje en werkmap)
Groepsgrootte: 4 tot 8 personen

 

Patroontekenen: creëer je eigen basiscollectie (deel 2)

In deze workshop ga je zelf een aantal patronen tekenen om zo je eigen basiscollectie samen te stellen. In deel 2 ga je onder andere aan de slag met patronen voor een broek, jurk, blouse en mouwen.

Duur: 5 lessen van 2 uur
Prijs: 115 euro (incl. studio metermaatje en werkmap)
Groepsgrootte: 4 tot 8 personen

 

Patronen aanpassen: van radarpatroon naar persoonlijke pasvorm

Je gaat beginnen met een bestaand patroon, maar wacht eens: volgens de maattabel liggen je heup- en taille wijdte mijlenver uit elkaar. Of nog erger: dat fantastische patroon is er helemaal niet in jouw maat. Dat is voortaan geen probleem meer! Want tijdens deze workshop leer je meermatenpatronen helemaal aanpassen op je eigen pasvorm. Ook gaan we kijken hoe je patronen kan combineren en naar je eigen smaak kan aanpassen. Na het volgen van deze cursus kan je onbeperkt je eigen creaties maken aan de hand van radarpatronen.

Duur: 3 lessen van 2,5 uur
Prijs: 85 euro
Groepsgrootte: 4 tot 6 personen

 

Patronen aanpassen verkort

Weet jij niet welke in welke maat je jouw patroon moet tekenen? Of val je niet binnen één maat van de maattabel? En zit daardoor je zelfgemaakte kleding niet goed? In één les leer je al de basis van het patronen aanpassen. Zo kan jij goed uit de voeten met patronen uit de Knipmode en Burda.

Duur: 2,5 uur
Prijs: 40 euro
Groepsgrootte: vanaf 3 personen